Nu vänder det!

Jaaa! Nu vänder det, och vi är på väg mot ljusare tider. I dag är det vintersolståndet, och snart är det sommar. Eller i alla fall vår. Eller… nej. Det har ju inte ens blivit vinter än, men det gör mig inte ett dugg. Om det är så här till april när våren kommer så finns det nog ingen som är lyckligare än jag. När jag och R var och köpte julklappar i helgen så var vi inne i en sportaffär där de hade en stor avdelning med snowracers och pulkor. Antar att de kommer att vara jäkligt billiga om en vecka!

I går kväll skedde det faktiskt ett litet mirakel. R gick upp på vinden och tog ner min lilla plastgran med fiberoptikbelysning och pyttesmå röda julgranskulor, och en adventsstjärna att hänga i fönstret. Fjärde advent har ju redan passerat, men vad fasen – bättre sent än aldrig. Den ger lite härligare varmt ljus än den vanliga belysningen i det där hörnet, fast det är lite svårt att fånga det med mobilkameran.

Adventtsstjärna hänger i fönstret. Nu vänder det mot ljusare tider.

Nu vänder det alltså. Om ett halvår sitter vi ute på midsommarafton och fryser för att det är lika många grader ute som det är i dag, och undrar hur det redan kommer sig att årets ljusaste dag har varit. Om två dagar är det julafton, och jag och R har ingen aning om vad vi ska göra på eftermiddagen eller kvällen. Som vanligt är vi alldeles för sent ute för att boka bord på någon restaurang, men vi ska äta jullunch med några av mina släktingar så vi kanske inte behöver så mycket mer mat. Det visar sig.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/nu-vander-det/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.