Nyårsfest i kväll!

I år ska jag ha världens minsta nyårsfest. Tre människor kommer, och jag och R är som sagt två av dem. Det ger ju lite mer utrymme för att fixa riktigt god mat, till skillnad från när det kommer tio personer, så vi lyxar till det i kväll med trerätters, vin och bubbel. Vi hade tänkt hänga på låset på Systembolaget i går morse, men som vanligt kom vi inte iväg förrän en stund efter de hade öppnat. Men det var faktiskt inte farligt alls där – inte då i alla fall. Jag tänker fira in det nya året med en riktig champagne för en gångs skull, men jag vet inte om den är god.

Champagne till nyårsfest. Jeanmarie Cuvée Brut

Det kan i alla fall inte bli sämre än när jag och R hade en flaska Taittinger som vi öppnade strax innan tolvslaget vid någon nyårsfest på tu man hand, som det hade blivit vinäger av. Jävla helvetes skit. Det hade väl kommit in syre någonstans och det gick inte att dricka den. Vi hade fått den någonstans ifrån, så vi kunde inte reklamera den heller. Det slutade att vi skålade i hallonsoda.

Det var betydligt värre i mataffären. Skulle ju bara ha lite specialgrejer till middagen i kväll, så det gick faktiskt hyfsat fort också. Hade vi åkt två timmar senare hade jag nog inte kunnat följa med in ens. Det blir toast med rökt lax och pepparrot till förrätt, oxfilé med pepparsås och hasselbackspotatis till huvudrätt, och så ska bästa M fixa efterrätten. Något med kola och banan nämnde han, det låter sött och gott. Det blir nog faktiskt en väldigt skön nyårsfest med några av de bästa i närheten. Hur firar du in det nya året?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/nyarsfest-i-kvall/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mdecember 31, 2015 kl. 12:15
  • Svara

  Ni blir två fler än i den här lägenheten i alla fall. 😉 Här firas själv för att slippa smittas och förhoppningsvis klarar magen mat.
  Önskar dig ett härligt nytt år, med nya ersättningen och allt. Hoppas mer gott kommer!

  1. Usch och fy, krya på dig! Vi får köra nyår två som vanligt senare! 🙂

    • Mdecember 31, 2015 kl. 21:11
    • Svara

    Låter som en fin idé!

  • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 05:12
  • Svara

  Firades på en dassig restaurang med mat som väl påstods vara fläskfile med potatisgratin, men halvrå ljummen potatis i okokt grädde med karre för 250 kr, 3 rätters påstods det, men såg inte varken för eller efterrätt! :O, kaffe med pepparkaka huh? Var DET efterrätten?! Dans med obskyrt fullt folk.

  Hm de där 250 kr hade jag definitivt kunnat ordna en suverän 3 dels brakmiddag för själv, samt dansat i eget majestät till Spotify till musik jag tyckt om. Ja ja bättre lycka och val nästa (detta) år. 🙂

  1. Haha, sånt där känns så himla ovärt! 250 spänn är GULD när man ska laga något själv. 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.