Oseriösa annonsörer

Det är helt klart att det finns en hel del oseriösa annonsörer när man är skribent, eller har vilket konstnärligt yrke som helst. Det har hänt att annonsörer ber mig om ett utkast för ett skrivjobb, och när de fått det hör man aldrig ifrån dem igen. Sen googlar jag på texten jag skrivit och ser att de har gett den som en färdig text till små bloggar lite här och var, och förmodligen betalat dem oerhört mycket mindre. Eller så kommer det aldrig några pengar efter utfört arbete, för de kanske tror att jag inte har stenkoll. Efter flera påminnelser betalar de, och skyller på ekonomiavdelningen.

Jag var med och bloggade i Mikz app i nästan ett år, men för en av månaderna har jag inte fått information om hur mycket min förtjänst var. Har mailat dem ett flertal gånger sedan i somras om det, och fick svar om att de skulle kolla upp det. De senaste tre eller fyra mailen har de inte ens svarat på, men de var alltid jäkligt snabba med mail när jag var med. Klart är i alla fall att vi hade ett skrivet avtal, och jag får väl fakturera för tiden jag har arbetat och försökt kommunicera med dem i stället, för varje påbörjad timme. Så jäkla oproffsigt.

Mikz, oseriösa annonsörer

Andra del gånger har jag fått erbjudanden om skrivjobb, och får tillbaka information från faktureringstjänsten jag använder att företaget inte existerar. Eller bara skiter i att betala, som Red Star Media. Eller så frågar jag vad de vill ha med i ett inlägg i form av ankartext, nyckelord och sådant, och de vet inte. Jag får välja själv. Frågar hur de vill profilera sig och skriver en text utifrån det. Sen duger den inte för att en chef visst hade önskemål om nyckelord och ankartext som skilde sig helt från den beskrivning jag fått, och jag måste skriva en helt ny text. De betalar inte för den extra kommunikationen och det dubbla arbetet.

Självklart är de flesta annonsörer väldigt bra och professionella, men ibland undrar man om företag som Mikz och Red Star Media inte bryr sig om alla företag, bloggare eller andra de har anlitat, som varnar för dem eller skriver negativa recensioner. De kommer antagligen undan med en hel del som är jäkligt fuffens. Dags att skriva fakturor.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/oseriosa-annonsorer/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.