Paella!

I går kväll lagade jag ju paella för första gången, eftersom jag hade lite chorizo över och fick en påse saffran när jag handlade mat för ett tag sedan. Resten av ingredienserna är sånt som jag i stort sett alltid har hemma; lök, vitlök, buljong, kryddor, grönsaker (i det här fallet tomater och sockerärtor) och arborioris. Paella är ju egentligen bara en spansk variant av pyttipanna, men det blev faktiskt jäkligt gott. Och mycket av det goda.

Paella med chorizo och kyckling

Det hade nog blivit ännu lite godare med en skvätt vitt vin i, men det hade jag ingen. Matlagningsvin funkar bra, men det hade jag för ovanligheternas skull inte heller. R tyckte också att det blev himla bra, och fixade i ordning en halvkilos matlåda med extremt kompakt innehåll. Heh. Tur att det inte finns någon botten i honom när det gäller god mat!

Önskar verkligen att jag hade en ”hel” frys, alltså en stor. Det får inte plats någon sådan här, och det innebär att frysen är för långt ner för mig. Jag kan plocka ur det som ligger på toppen i den översta lådan, men det är också allt. Det finns säkert en hel massa grejer där, högst upp och längst ner i skafferiet, och på översta hyllan i kylskåpet som jag inte har en aning om att de existerar. Det är hyfsat fullt i alla fall, så det går säkert ingen nöd på mig.

Det är tur att det går att laga riktigt god mat för nästan inga pengar alls när man har kunskap och tid. Eller inget val. Trots att jag gillar att laga mat och är väldigt noga med vad jag äter så är det faktiskt inte så roligt att fixa vardagsmaten. Jag skulle aldrig orka laga mer än ett mål per dag mer än vid något enstaka tillfälle. Tur att jag kan äta som en boaorm.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/paella/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: