Pynt, kakor och ingenjörer

Tror inte att det blir något pynt här hemma i lägenheten i år. Frågade R nu när det nästan är fjärde advent, om han tyckte att det var någon idé att plocka ner lite advents- och julpynt från vinden, och det tyckte han inte. Det har han visserligen inte tyckt i hela december hittills, men nu är det ju mindre än en vecka kvar till jul, och jag brukar ledsna på allt relaterat till julen någon gång i mellandagarna. Men jag vill ju ha något i alla fall…

Ska försöka tjata lite i dag och se vad vi kan lyckas med, för han har faktiskt lovat att hjälpa mig baka lite kakor i helgen. Det är sånt han gillar att göra, bara han slipper saker som är lite pilliga. Som pepparkakshus. Det går inte att be en smart ingenjör att limma ihop ett förgräddat pepparkakshus för tjugo spänn från Ica utan att han blir irriterad och sur över hur dålig konstruktionen är eller hur smält socker inte duger som lim. Vi har alltså inte gjort mer än ett pepparkakshus i våra dagar ihop, och han ville inte ha något med dekorationen att göra.  Om jag får som jag vill blir det åtminstone två olika sorters kakor, för den sorten han helst vill ha är inte någon stor favorit hos mig – kolakakor, såna där som alltid ligger på fatet när man får sju sorter till fikat.

Kolakakor, småkakor, klassiska kakor

Gillar inte de där klassiska varianterna särskilt mycket, så jag tänkte prova en annan sort samtidigt så att jag kanske får ha några kakor i fred för mig själv också. Det är inte alltid det blir så… Nä, nu får vi se vad det blir för pynt och bak i dag (om något), måste ju fixa julklappar också. Ynk.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/pynt-kakor-och-ingenjorer/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.