Recept på mintchokladcookies

Eftersom mina vidrigt gröna härligt goda sega mintchokladcookies blev så bra, så får ni receptet på dem! Man måste självklart inte göra dem gröna (eller någon annan färg heller), de blir säkert väldigt snygga utan tillsatt färg också!

Sega mintchokladcookies med krackelerad yta med florsocker, gröna kakor

Sega mintchokladcookies, 35-40 stycken

 • 7 deciliter vetemjöl
 • 1 deciliter kakao
 • 2 teskedar bakpulver
 • 1/4 tesked bikarbonat
 • 1/2 tesked salt
 • 140 gram rumstempererat smör
 • 3 deciliter strösocker
 • 3 ägg
 • 1 matsked mjölk
 • 3 teskedar pepparmintarom
 • 100-150 gram hackad vit choklad
 • 2 deciliter florsocker
 • Eventuellt karamellfärg

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver, salt och bikarbonat i en skål. Vispa ihop smöret och strösockret i en annan skål, så att det blir lite fluffigt. Vispa sedan i äggen, ett i taget, i smör- och sockerblandningen. Vispa sedan i mjölk, pepparmintarom och eventuell karamellfärg. Rör sedan ner alla torra ingredienser så att allt blir ordentligt blandat, och rör till sist i den hackade chokladen.

Häll upp florsockret i en djup tallrik. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta ungefär två matskedar smet och rulla ihop till en boll, lägg den sedan i florsockret och rulla runt den tills den är helt täckt. Lägg 12 bollar per plåt, de sprider ut sig och blir platta kakor när de gräddas, och florsockret gör att de får en snygg krackelerad yta Grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter, och låt dem svalna på ett galler. De ska vara lite mjuka och härliga i mitten. Så här ser de ut när de är färdiga – men de är ljusbruna om man inte använder någon färg.

 

Tycker att de passar bra som lite juliga kakor faktiskt. Och om man inte gillar mint kan man ju använda lite mer kakao och mindre mjöl, och/eller smält choklad i stället. Eller så kan man byta ut pepparmintaromen mot koncentrerad apelsinjuice och rivet apelsinskal. Mm, det lät faktiskt ganska gott också. Prova!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/recept-pa-mintchokladcookies/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Anonym on februari 9, 2016 at 05:43
  • Svara

  Oh la la! Ska göras snarast inklusive färgen! 🙂

  1. Kakorna var märkligt ouppskattade! Jag älskade dem men alla andra som fick prova var tveksamma. Färgen var nog det som tog emot mest!

  • Anonym on februari 9, 2016 at 16:38
  • Svara

  🙂 Man kan inte behaga alla. Men mig hade du behagat! 🙂

  1. Jag älskade dem, bästa kakorna jag käkat på länge! :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: