Så mycket jul!

Så mycket jul, så lite tid! På julafton var vi hemma hos min farmor och käkade jullunch med några släktingar. En lagom stillsam historia, precis lagom lång och lagom energikrävande. Tog med lite kakor, men vi byter aldrig några julklappar nu för tiden. Åt för mycket, som vanligt när det är jul. Det var fortfarande tidig eftermiddag när jag och R gick därifrån, så vi rörde oss mot stan.

Det är faktiskt väldigt mysigt att att vara ute och runt i stan på jul, efter all julklappshets och Kalle Anka börjar på TV, då är det väldigt lugnt och skönt ända tills rean början. Julaftons eftermiddag och kväll är bäst, de enda man möter är turister och människor som inte firar jul. Visserligen finns det knappt något som är öppet om man vill fika eller äta och inte har bokat bord redan i oktober, men det gör inte så mycket.

Träd i stan med vackert pynt, ljusslingor. Firade in ledigheten! Promenad i jul.

Vi knatade ner runt Slussen och genom Gamla Stan, och sen bort mot Hötorget. Vädret var ju helt utmärkt för att vara ute – några plusgrader, inget regn och knappt någon blåst. Planen var att käka eller fika någonstans, men ingen av oss var egentligen sugen, så det struntade vi i. I går var det traditionsenlig jul hos mina föräldrar med julbord och hela köret. Mer om det, och lite om julklapparna, senare i dag. Nu måste jag ha kaffe och piller…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/sa-mycket-jul/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.