Sega chocolate chip cookies

Jag bakade en tredje och sista sortens kakor innan jul; sega triple chocolate chip cookies med minimarshmallows. Det tog mig faktiskt en hel eftermiddag att få ihop degen, för den var hård och mina händer fixar inte att hålla hårt i saker. Det gör ont. Och när degen var färdig så skulle jag hacka tre sorters blockchoklad och blanda i den och alla små marshmallows, men det väntade jag med till R kom hem och kunde hjälpa till.

Han var ju lite besviken efter de gröna mintchokladkakorna häromdagen, men när han såg degen till de här var det helt andra toner. Han fick också det väldigt kladdiga uppdraget att rulla bollar av degen och stoppa in och ta ut plåtar ur ugnen medan jag tittade på. Det är något förundrande med att titta på kakor i ugnen. Från entusiasm till en känsla av hoppsan när de sväller över i formar eller breder ut sig för mycket, och lite oro på slutet när man inte vet om de är färdiga eller inte. Mina chocolate chip cookies blev i alla fall väldigt bra, och väldigt chokladiga.

Sega chocolate chip cookies med marshmallows

Receptet är av Roy Fares, från programmet ”Mitt kök”. American cookies med marshmallows heter de på recept. nu, och jag kan rekommendera det. Jag gjorde dubbel sats, för det lät så lite med 15. Körde 12 kakor på varje plåt, men de bredde ändå ut sig så mycket att de fastnade lite i varandra. Och det blev 33 stycken.

Sega chocolate chip cookies med marshmallows

Har nog aldrig haft så många kakor hemma som nu, men vi ska inte äta upp alla själva. Har gett bort några, men det brukar alltid sluta med att jag ger bort fler än vad jag hade tänkt från början, och så blir jag sugen på kakor som jag inte har. Bah samt humbug. Har faktiskt inte tänkt att baka något mer på ett tag nu, det blev lite mycket med tre sorters kakor på en vecka. Händerna pajade. Men det är kul att kunna ge bort något, så jag hoppas att de skänker lite glädje åt någon. Hoppas att ni har fått ordentligt med god mat och att ni får en härlig kväll!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/sega-chocolate-chip-cookies/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: