Star Wars

Denna Star Wars-hysteri! Jag förstår inte riktigt grejen, men jag är inte något fan av science fiction. Alls. Kommer ihåg när jag såg Star Wars för första gången när jag var liten, då tyckte jag att det såg coolt ut. Lite på samma sätt man var fascinerad av spelet Space Invaders när man såg det för första gången – det har inte alls hållit i längden.

Såg film nummer fem (tror jag) på bio när den kom. Hela jobbet blev bjudna att gå, men jag hade lika gärna ha kunna stannat hemma och titta på färg som torkar för den var riktigt tråkig. Vet inte hur många gånger jag har sett de tre första filmerna i serien om Star Wars i olika sammanhang sedan jag blev vuxen, och jag tycker bara att de blir sämre och sämre. Om någon skulle be mig förklara handlingen i den första (eller äldsta) trilogin så skulle jag inte kunna berätta det på ett vettigt sätt. Och det verkar ingen annan kunna heller. Och så är det märkligt att så många fans säger triologi i stället.

Det verkar som det går att sälja hur många produkter som helst, så länge de har Star Wars som tema eller logo. Förutom det vanliga – tröjor, dockor, figurer, lasersvärd –  så såg jag även en mascara med Star Wars logo och modeller som åmade sig över den mörka eller ljusa sidan. Och så säljs det mackor på Subway med temat Star Wars, där varje tugga är ett äventyr. Ehh, jag tycker att Subway har riktigt bra smörgåsar, men om mackorna de gjorde reklam för är lika smaklösa som filmerna så kan jag nog inte rekommendera dem.

Det är ju lagom till jul också, allt kommer säkert att slå försäljningsrekord om och om igen. Visserligen väldigt enkelt att fixa julklappar till filmentusiasterna i år, det kan bli många lyckliga nördar. Jag håller mig borta från det mesta som har premiär på vita duken i december, verkar det som. Behöver inte några biocheckar i julklapp heller…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/star-wars/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsandecember 17, 2015 kl. 23:42
  • Svara

  Star Wars fick 5 stjärnor i TV4:s morgonprogram i går. (Läs reklam TV.)
  Vete fan, har sluppit se nån av dom. Fortfarande lycklig.

  1. Oj, de måste ha gjort något fel.

  • Mdecember 18, 2015 kl. 11:08
  • Svara

  Som äkta nörd gillar jag Star Wars. Hysterin är lite väl mycket, men filmerna tycker jag om. Fast helst de äldsta med gammal taskig teknik. Men är man nörd så är man. =)

  1. Ja, det verkar inte riktigt finnas något mellanläge – antingen gillar man det eller så gör man det inte. Det är lite som Sagan om ringen-filmerna eller Harry Potter, jag har aldrig klarat mig igenom att se en hel! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.