”Underhållningen” i går kväll

Underhållningen på festen, alltså. Det har, vad jag vet, inte varit något framförande av någon sort på någon fest tidigare i år. Den här gången var det någon som hade bokat ett ”band” som ”spelade” ”samba”. Tretton personer som slog på slagverksinstrument och rörde sig nästan i takt.

En ledare, som gick runt och hjälpte de övriga komma tillbaka i rätt takt när de kommit av sig – för det gjorde de. På scen. På riktigt. Nu har jag visserligen en musikerutbildning på högskolenivå, men man behövde inte det för att förstå att det rörde sig om något som var hellre än bra. Knappt kommunala musikskolan-nivå. Knappt, och det här var vuxna människor.

De presenterade sig som ett ”feministiskt sambaband”, vad fasen feminism nu har att göra med underhållningen på en fest. Att säga att bandet var feministiskt tillför inte ett skit rent konstnärligt sett, snarare tvärtom. Ingen skulle väl lyfta på ögonbrynet bara för att det var tjejer på scenen? Men eftersom de själva drog in kön i framförandet så blev det helt plötsligt en ganska bitter smak på det.

Som om det skulle ursäkta att de inte kunde spela? Hade de varit bra, slagit någorlunda i takt och dessutom varierat sig lite under de 20 minuter de höll på hade det varit ett svängigt sambaband, nu var det bara pinsamt. Jag hade skaffat peruk, bytt namn och flyttat till okänd ort hellre än att stå på en scen och framföra något som lät så illa. Men om man inte vet hur illa det är så kanske man inte heller bryr sig.

Undrar om de själva hade tänkt på hur löjligt det låter att dra in kön, ismer eller andra saker när det gäller något som skulle vara glättig underhållning. Har de kanske aldrig funderat över att det låter ganska töntigt med ”hårdrocksbandet som inte gillar morötter” eller ”den judiska synskadade symfoniorkestern”?

Inget man tror på eller är ursäktar det framförande man gör, oavsett om det är skitbra eller uselt. Åtar man sig att stå för underhållningen på en fest, så kan man i alla fall ha repat tillräckligt så att alla spelar i samma takt eller lika fort. Alla ska inte med.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/underhallningen-i-gar-kvall/

2 kommentarer

  • Petterdecember 12, 2015 kl. 22:59
  • Svara

  Var tillställningen på Söder? 😀 Om bara dessa PK-individer förstod hur löjligt vanliga svenskar tycker att allt med ”feminisitiskt” och liknande är.
  Du skriver det redan i ditt inlägg. Det spelar absolut ingen roll eller blir bättre för att bandet gör ett politiskt utspel. Titta bara hur bra det går för vår feministiska regerings humanitära stormakt.

  Jag tror jag ska vara lite PK och föreslå att årets jultomte ska vara en homosexuell, judisk, svart kvinna. Förlåt, Jag menar ju en HBTq, judisk, afro-svensk ultrafeministisk kvinna som har svårt att hitta plåster eller smink i korrekt hudfärg. Sorry…. Men jag blir bara såååå trött.

  1. Så nära Söder det går att vara utan att vara på Söder :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.