Updaterar Windows

Japp, mitt Windows 7 ska bli Windows 10. Jag gjorde uppgraderingen tidigare i höstas, men då – efter en vecka med supporten på Logitech – fanns det inga drivrutiner för mitt tangentbord i Windows 10. Kunde inte använda datorn på en vecka, och det var ganska frustrerande. R var bortrest också, vill jag minnas. Men nu har jag startat nedladdningen igen, och den här gången har jag kopplat ur tangentbordet innan.

Han gjorde nämligen uppgraderingen på sin lilla laptop för ett par dagar sedan, och vi provade att plugga in mitt trådlösa tangentbord där när allt var klart. Det funkade. På något sätt borde det alltså vara möjligt att få allt att fungera tillsammans, utan att jag ska behöva klösa ögonen ur mig eller någon annan. Det var jävligt märkligt det där som hände förra gången, det tog en dag innan jag ens kom på hur jag skulle logga in och ominstallera alla drivrutiner när jag inte hade något tangentbord att använda. Det var en jäkligt irriterande historia.

Tangentbord. mousetrapper advance och handledsstöd. Att starta i felsäkert läge, ska uppgradera Windows.

Har också för mig att Windows sa “Det här tar bara några minuter“, men i själva verket tog det runt två timmar. Uttrycket “en Windows-minut” borde ha ungefär samma mening som “en SL-minut“. Alla som åkt kommunalt i Stockholm vet ju att de första nio minuterna på skyltarna som talar om när nästa tåg går är normala eller aningen snabbare än vanliga minuter, men den sista minuten kan vara förjävligt lång. Ibland lika lång som de första nio minuterna. Nåja, jag har faktiskt ingen brådska. Men det vore ju kul om det funkade den här gången.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/updaterar-windows/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.