Åh nej, melodifestivalen…

Åh nej. Det börjar nu, redan! Varje år är det samma plåga som pågår i vecka efter vecka, för att kulminera på vårkanten och sedan enbart hittas på Golden Hits och Allsång på Skansen fram tills det är dags igen nästa år. Melodifestivalen. Det lär väl vara värre än vanligt i år, eftersom Sverige vann i fjol. Urrrk. Påminn mig när det är dags för final och när jag ska låta bli och gå ut.

Fick en ganska smaklös rabatt från Coop, de har ju alltid något på gång när det är dags för melodifestivalen; rabatter, biljetter, tävlingar och extra stor rabatt på ”helgmyset” – tacos, chips, läsk. Vi har en fetmaepidemi, Coop profilerar sig som ekologiskt och hälsosamt, men egentligen gör även de alla stackars skattebetalare en otjänst eftersom de propagerar ”mys” så hårt. Och det blir tydligen inget ”mys” utan socker och transfett.

De har även skapat ett nytt ord lagom till melodifestivalen i år: Festivalmys. Jag kanske inte behöver förtydliga att jag avskyr ordet mys, och allt det innebär? Gå och se några riktigt bra konserter med riktigt bra musiker i stället för att lägga pengarna på chips och gräddfil. Gå ut på upptäcktsfärd i skogen en lördagskväll, i stället för att sitta i soffan. Ta med en termos varm choklad om det så krävs något gott. Gå på ett roligt museum, ta en gemensam cykeltur.

Hur som helst, jag undviker inte bara fredags- eller helgmyset utan även melodifestivalen. Rabatten kan jag dock tänka mig att nyttja, för den gällde inte på specifika produkter. Men om min lokala Coop försöker sig på merförsäljning och events så som de stora butikerna brukar göra varje år, så bojkottar jag den och går någon annanstans. Någon jäkla måtta med myset får det faktiskt vara.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/ah-nej-melodifestivalen/

2 kommentarer

    • Farsanjanuari 22, 2016 kl. 00:05
    • Svara

    Fredagsmyset kan också vara en rejäl cognac! MMM

    1. Ja, mmm….!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.