Årets pizzadag

Nyårsdagen, den dagen på året då det säljs flest pizzor. Försäljningen av pizza fördubblas jämfört med en vanlig lördag eller söndag. Allting annat är stängt, så det är kanske inte så konstigt. Men en pizzadag efter en lång kväll som förmodligen bjudit både på extra mycket och extra god mat, och goda drycker och tilltugg? Nja, jag skulle nog hellre vilja ha en grönsallad.

Men det är ju inte särskilt konstigt att folk vill köpa hem något och slippa laga mat efter en nyårsfest – i alla fall om man själv varit värd. För något år sedan när jag hade fest ägnade jag sammanlagt 8 timmar (under två dagar) att förbereda och laga all mat, och då kan det ju behövas en pizzadag. De säljer ju faktiskt sallad också. Och pizza som bakismat är ju faktiskt inte så dumt, men ganska idiotiskt.

Pizza. Pizza-dag

Vad gör man i dag egentligen? Kollar på nyårskonserten eller Ivanhoe? Nej tack. Jag ska vila mig i form några timmar, och senare i dag åker vi kanske iväg en sväng till lantstället. Mat har vi kvar, så det är inte särskilt synd om oss – det blev hur gott som helst! Bilder på mästerverken och vad som hände i går kommer senare. Nu tänker jag slappa.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/arets-pizzadag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.