Att bli vad man vill

Man har egentligen en ganska bra chans att bli vad man vill här i Sverige, så länge man är hyfsat frisk, jobbar hårt och har mål. Det är viktigt att ha mål, även om de är små så hjälper de en på traven. Ändå är det så sjukt många som inte utnyttjar det fantastiska systemet med gratis utbildning, och inte utbildar sig till någonting alls. Så jäkla dumt. Visst, vilken tonåring är inte skoltrött någon gång, men att inte tänka längre än någon månad framöver när det gäller sitt liv och sin framtid är riktigt puckat. Och att inte få hjälpen av sina föräldrar med att sätta upp mål är dåligt.

Även om man är 40 eller år går det ju alldeles utmärkt att utbilda sig till vad man vill, eller påbörja en helt ny inriktning i sitt yrkesliv. Problemet då är ju att man oftast har en familj att försörja, och det kan vara svårt att leva på bara studiebidrag eller studielån. Men har man stöd i form av en partner, så kan man kanske ändå bli vad man vill. Med hårt jobb, mål och drömmar.

Drömmar är viktigt. Fråga vilken unge som helst så vet de vad de vill bli när de blir stora. Visserligen är en del saker inte helt lätta att åstadkomma, eller ens realistiska, men de har drömmar. Frågar man en skoltrött tonåring så har de helt och hållet tappat mål och drömmar, och har ingen aning om ens vad de har lust att göra.

Man måste uppmuntra människor att fundera över sina mål och drömmar, annars kan man aldrig hjälpa dem att nå dit. För man kan faktiskt bli vad man vill, så länge man vet vad man vill. Och det känns inte som lika hårt jobb när man jobbar mot en dröm. Vad jag ska bli när jag blir stor? Tja, agitator känns bra. Pensionärslivet är lite trist.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/att-bli-vad-man-vill/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Piia-Liisajanuari 26, 2016 kl. 22:15
  • Svara

  Hej!

  Skulle gärna vilja reblogga detta – men vet inte hur jag gör?

  Kram
  //Piia-Liisa

  1. Hej! Hmm är lite osäker på vad det är, är det någon funktion i din adminpanel? Annars kan du kopiera texten och bara skriva med en länk att det är härifrån, antar jag. 🙂

    • Piia-Liisajanuari 26, 2016 kl. 23:52
    • Svara

    Tack!
    Då gör jag så. Det brukar ju annars finnas en knapp där det står reblogga eller liknande på, men jag hittade ingen 😉

    Kram

    1. Jag ska se vad jag kan hitta, det är möjligt att den bara finns i gratisversionen av WordPress men jag ska kika runt! Kram!

  • Att bli vad man vill – Livets skiftningar – Ett annat perspektivjanuari 27, 2016 kl. 00:10

  […] https://argaklara.com/2016/01/att-bli-vad-man-vill/#comment-19691 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.