Att inte vara inblandad

Vilken jävla skitdag. Kunde inte somna i går, låg vaken till halvfyra så jag har varit en zombie. Tidigare på kvällen hände något lustigt, blev jag indragen i en märklig konversation online där en kille kände sig förolämpad över något som en annan kille hade sagt, men han skällde på mig över det i stället för att prata med personen som hade gjort så att han kände sig förolämpad. Ehh, va? Jag fattade ingenting, jag var inte ens inblandad.

Det där med att ta ut sin ilska på någon helt annan än den person som är problemet är tyvärr alltför vanligt. Hur ofta blir inte de stackars kassörskorna i butiker skällda på för att priset i det centrala datasystemet inte stämmer med vad ett tryckeri har tryckt i reklambladet?  Den som sitter i kassan är inte ens inblandad. Hur fasen någon kan få för sig att skälla på en oskyldig tredjepart egentligen? Har man det så jobbigt i livet att man är arg på allt och alla? Hur kan en människa tycka att de har rätten att försöka trycka ner och förminska människor? Anser de att de är guden alla ska lyda, och snällt acceptera att bli utskälld utan anledning?

Märkligt. Det är svårt att tycka synd om människor som alltid beter sig så, eller folk som alltid anklagar andra för att ha gjort fel när de själva inte ens har fullföljt sin del av saken i fråga. Jag blir bara sur när det händer, och jag säger alltid ifrån om jag ser någon göra det i en affär. Ingen ska behöva acceptera sånt, faktiskt. För mig är det inget problem, men jag vet många som skulle gå under av en sådan dumhet. Det minsta man kan göra är att göra om och göra rätt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/att-inte-vara-inblandad/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.