Avgift på onyttiga varor

Läste i DN att sjukhus i Storbritannien ska införa en särskild avgift på onyttiga varor som innehåller socker i sina caféer och varuautomater. The Guardian skriver att det ska avskräcka folk fån att köpa de onyttiga varorna. Man vill helt enkelt låta bli att bidra till den ökade andelen feta människor.

Tydligen så sträcker sig sjukvårdens ansvar till att ta ut en särskild avgift på onyttigt skit, för att visa hur man kan förbättra folkhälsan. Hur nu det skulle påverka människorna som redan befinner sig på sjukhus. NHS, National Health Service, ska se till att det antingen inte finns några produkter som är onyttiga till salu på sjukhusens kiosker och automater, eller att folk får betala en avgift för att köpa dem. De räknar med att tjäna mellan 20 och 40 miljoner pund per år på den här avgiften.

Nu vet jag inte hur det ser ut med maten på sjukhus i Storbritannien, men hade det inte varit för att det går att köpa saker som är fullproppade med socker för snabb energi och fett för att få ett någorlunda okej kaloriintag på våra svenska sjukhus, hade jag med all säkerhet blivit kvar betydligt längre än en vecka i taget.

Sjukhusmat. Ris med brun sås och grönsaker. I Storbritannien vill de införa en avgift på onyttiga varor i sjukhusens butiker.

Har ju skrivit lite om sjukhusmat efter diverse vistelser på olika sjukhus, ni hittar olika inlägg om mina erfarenheter här. De visar ungefär hur det känns att behöva svälta när man ligger sjukhus för att man inte får tillräckligt med mat. Man känner sig betydligt mer sjuk för att man är så hungrig så att man nästan tuppar av. Så länge man får så lite mat, så få kalorier och så dålig näring när man ligger på sjukhus i vår fantastiska välfärdsstat hoppas jag verkligen att sjukhusen i Sverige inte följer NHS exempel.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/avgift-pa-onyttiga-varor/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.