Die hard

Jag tycker inte om ”Die Hard”-filmerna. Den första var väl kul när man såg den allra första gången 1988 eller 1989, för då var man inte så gammal. Väldigt spännande då, meh tydligen fortfarande väldigt populära eftersom originalet har fått fyra uppföljare: ”Die Hard 2” (1990), ”Die Hard – Hämningslöst” (1995), ”Die Hard 4.0” (2007) och ”A Good Day to Die Hard” (2013). Tydligen ska det komma en ”Die Hardest” någon gång också. Men eftersom de har visats åtminstone en gång om året sedan dess, så har jag tröttnat på Hans Gruber och diverse andra terrorister. Det enda jag skrattar åt i sammanhanget nu är filmens tyska titel – ”Stirb Langsam”. Och om man råkar få höra en dubbad version när man är utomlands.

Film, popcorn, läsk och 3D-glasögon

Bruce Willis är väl inte direkt någon av mina favoritskådisar heller, men det är nog snarare på grund av hans roller och filmerna han är med i, än bristen på förmåga att gestalta en karaktär. ”The Expendables” och ”G. I. Joe” – nej tack. Däremot har han ju varit med i ett par riktigt bra rullar där allt inte handlar om att han håller i en pistol och gormar, ”Pulp Fiction” och ”Lucky Number Slevin”. Karln hade ju inte fått medverka i över 60 filmer om han inte hade någon sorts talang, men valet av karaktärer tilltalar mig inte.

Apropå döden och något hårt (trots att titeln egentligen antyder att det är svårt att döda någon); häromnatten drömde jag att min katt var död när jag kom hem en dag, och han hade stelnat. Han låg ihoprullad till en liten boll, som han brukar göra när han sussar, och så hade likstelheten trätt in med full kraft. Jag minns att jag av någon anledning försökte räta ut honom (?) men det gick inte. Som tur var så var han alldeles varm och mjuk när jag vaknade. Hoppas att han stirb langsam också.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/die-hard/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: