En skatt i frysen!

Jag hittade en skatt i frysen när jag tog fram grönsaker för en stund sedan! Jag brukar nästan aldrig ta fram något eftersom det är så långt ner, men jag var verkligen tvungen så jag satte mig på golvet och kollade igenom det översta i varje låda.

Min skatt? En stor påse fryst rabarber! Jag var helt säker på att jag använt den sista påsen från i somras sist jag gjorde paj för någon månad sedan, så det var verkligen en trevlig överraskning. Mmm, rabarberpaj… Så somrigt, surt och sött och underbart!

Rabarberpaj med kardemumma och vit choklad. Hittade en skatt i frysen!

Jag gillar ju när det är lite kardemumma i smuldegen, men R tycker att det är bättre utan. En gång gjorde jag med vit choklad mellan rabarbern och smuldegen, men den försvann helt. Slöseri med värdefull och delikat choklad. Nu är ju frågan hur länge man kan ha en efterlängtad påse rabarber i frysen utan att använda den.

Det kommer ju att bli något gott helgfika av den, men frågan är om den kommer att användas redan nu i helgen eller om vi lyckas spara den ett tag. Brukar ju ofta baka något gott till helgen, och rabarberpaj låter helt klart jävligt gott. Om det ska bli 20 minusgrader så är allt som påminner om sommaren bra…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/en-skatt-i-frysen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.