Ett gäng recept och en ny tid

Det blev ganska exakt som jag hade förutspått på besöket hos min läkare på vårdcentralen. Eftersom jag knappt hade ett enda piller kvar tog det lång tid att förnya alla recept och sätta datum på nästa uttag, och sånt. Tror det var nio eller tio sorter på recept, hepp! Tack handikappersättning för att jag dessutom kunde köpa de mediciner som inte ingår i högkostnadsskyddet den här månaden. Och nästa. Och nästa också!

Mina dagliga mediciner. Nästan alla. Medicin på recept.

Han tyckte att jag såg ovanligt hängig ut, och det gjorde jag nog. Jag hann berätta lite om de intyg jag kommer att behöva framöver, men mer än så hann vi inte med. Fick en ny tid om fem veckor, det var den första tillgängliga tiden han hade. Som tur är skrev han ut flera uttag på alla recept, så vi kommer inte att behöva ägna någon tid åt det nästa gång, och förhoppningsvis inte gången därpå heller. Intyget för färdtjänst borde inte ta ett helt läkarbesök eftersom han skrivit ett sådant till mig förut och inget har ändrats sedan dess, men han kan inte använda samma. Och som vi alla vet så kan man aldrig vara säker på vad man hinner med, och ”borde inte ta ett helt läkarbesök” betyder inte att det inte kan ta två eller tre besök om det vill sig.

Nåja, inget jag kan göra åt det. Svängde in på Apoteket på väg hem och rullade sen hem med en hel jävla kasse mediciner. Det har aldrig tagit så lång tid på Apoteket, tror jag. I alla fall inte om man bara räknar med tiden man blir betjänad över disken. Nu är det lugnt i alla fall, och i dag ska jag säkert uträtta stordåd. Ungefär som vanligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/ett-gang-recept-och-en-ny-tid/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.