Grått på gränsen mot vitt

Det är helt grått ute i dag. Och så snöar det, mer än vad det har gjort på hela vintern hittills. Det är ett tunt lager snö på det mesta, och äntligen är det lite ljusare. Men snart får det lov att sluta snöa, så jag kommer fram med rullstolen.  vinter på lantstället, grått och snöigtVet i och för sig inte riktigt hur läget är hemma i stan just nu, men prognosen såg likadan ut där som här. Grått, kallt, lite lappmög. Tyvärr krävs det inte särskilt mycket snö för att det ska bli omöjligt att köra rullstol på trottoarerna. De lutar alltid ner mot gatan, och den drar som tusan åt det håll det lutar. Mot parkerade bilar. Inte heller plogas trottoarerna, så redan innan helgen var det isigt och ojämnt på sina håll.

Det liksom byggs på tills mars-april, när det smälter, och om jag ska någonstans är jag tvungen att köra mitt i vägen, där bilarna kör. Inte ok. Eller gå, på den ojämna, ishalkiga trottoaren och riskera att dra både det ena och andra ur led om jag halkar. Behöver inte ens ramla för att det ska hända, bara halka. Så nej, även om vitt är vackrare än grått, så funkar inte vitt för mig. Hoppas det är bättre hemma.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/gratt-pa-gransen-mot-vitt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.