Guns n’ Roses återförenas

Alla musikälskare med lite koll har väl redan hört att Guns n’ Roses ska återförenas, åtminstone någorlunda? De har annonserat ut att de kommer att återförenas till ett par konserter på musikfestivalen Coachella i Kalifornien senare i vår. Visserligen har Guns n’ Roses aldrig riktigt lösts upp eftersom Axl Rose har kört vidare med andra bandmedlemmar, men det har ju aldrig varit riktigt bra sedan början av 90-talet.

Steven Adler är, eller var, en grym trummis, men det verkar inte som om varken han eller Izzy Stradlin – också förjävla bra – kommer att vara med. Axl, Slash och Duff, och så förmodligen Matt Sorum på trummor. Vet inte vem mer som ska spela gitarr, senast jag hörde något om Guns n’ Roses hade Axl sparkat Bumblefoot. Och listan på namn bland tidigare bandmedlemmar börjar bli väldigt lång.

Det hade faktiskt varit jävligt kul att se Guns r’ Roses live någon gång – och om man ska göra det så borde man antingen ha gjort det för 20 år sedan eller när de återförenas med så många originalmedlemmar det går. Man är nog antagligen alldeles för sent ute. För går man på konsert nu får man se en högröd och knubbig figur, och så droppar de gamla ”hitlåtar” i stället för de riktigt bra sakerna. Typ ”Double Talkin’ Jive”.

Det går inte att låta bli att tänka att en del saker var bättre förr. En del saker bör inte hända. En del minnen kommer att alltid förändras – försämras – om man går och ser dem nu för tiden. Visserligen är det där en extremt osmickrande bild, Axl är inte lika rund som man kan tro, och Slash är faktiskt nästan lika rund han också. Jag behåller gärna min lite glorifierade bild av Guns n’ Roses från 90-talet – de gjorde en jäkla massa bra grejer som fortfarande håller. I alla fall på skiva.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/guns-n-roses-aterforenas/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: