Hål i nacken

Alltså, vad fasen! Har vårdat min nacke ömt efter behandlingen jag fick hos naprapaten förra veckan och varit noga med att använda nackkragen när jag börjar bli trött och musklerna börjar krampa. Men jag har haft en tröja med ganska hög ringning på mig under kragen, och jag har tyckt att det har skavt lite. Och nu har jag ett stort hål där det skavde.

Ett hål, ja. Min hud har repat upp sig efter skavet av tvättlappen i tröjan, som har tryckts mot huden när jag har haft kragen på mig. Och det är liksom inte så att jag har haft kragen på mig mer än ett par timmar ett par dagar i rad, men det blev som ett brännmärke i huden som självklart blev ett infekterat sår. Och nu är det ett runt litet hål precis på min tredje nackkota, och det kommer med all säkerhet att bli ett riktigt fult ärr när det har läkt, om sisådär en månad eller två.

Tröjor och scarfs skaver hela tiden, så det dröjer väl en evighet innan det har läkt. Och plåster är inte riktigt ett alternativ där, för de skapar bara nya brännsår av klistret där huden är så tunn. Det där jag brukar säga om huden och EDS, att ni inte ska vara avundsjuka på att jag har sammetslen hud som inte åldras särskilt mycket, det blir tydligt ytterligare en gång. Så här ser brännsåren ut efter vanlig kinesiotejp.

Brännsår och blåsor på huden efter plåster och tejp

En gång när jag var på dejt med R, för flera år sedan innan jag var så här dålig, så var vi och bowlade. Jag fick ett fem centimeter långt brännsår av ärmen på min kortärmade skjorta, som skar in i huden när jag hivade iväg klotet gång på gång. Självklart har jag ett lika stort ärr där fortfarande, men det har börjat blekna nu. R brukar stolt säga att han brännmärkte sin boskap på en av de första dejterna (fast jag gjorde det själv!).

Nåja, nu har jag i alla fall ett stort jäkla hål i nacken. Det kommer att synas i många år om jag inte har något med hög krage på mig, kul. Verkligen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/hal-i-nacken/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

  • scytale on januari 31, 2016 at 11:14
  • Svara

  Det går inte att sätta dit en liten fyrkant med mepore då? Det sitter ju fast av sig själv, ventileras och så slipper du mer skav just över såret?

  1. Jag hade samma tanke men det var slut på Apoteket här! De skulle få in det igen i morgon, så då ska jag köpa. 🙂

  • Petter on februari 3, 2016 at 09:54
  • Svara

  Hål i huvudet har jag blivit beskylld för att ha men hål i nacken var något nytt. När jag först läste det tänkte jag på ett gigantiskt hål det går att stoppa in fingret i. 😀
  Det är jäkligt lätt att något som rör sig mellan huden och annat material snabbt skaver hål. En tröja har ju ofta sömmar som kanske glider mot huden. Har du provat med en polotröja istället? Eller möjligen något mjukt runt kanterna på nackkragen?
  Hoppas plåstret hjälper.

  1. Riktigt så stort hål är det inte (ännu)! 🙂 Jag brukar alltid klippa bort lappar i nacken, men tydligen hade jag inte gjort det på alla kläder. Ja, nu är det polotröja eller linne med lite lägre skärning än vanliga tröjor i ryggen som gäller närmast kroppen, åtminstone tills det har läkt tillräckligt mycket för att inte börja äckla sig om det går upp igen. Plåstret funkar fint, eftersom jag beter mig som en säl på land när jag sover så skaver jag inte upp det på kudden längre. :mrgreen: Jag var helt enkelt klantig som inte tagit bort det som skavde under nackkragen, lesson learned.

 1. […] tvungen att gå till apoteket och köpa något för att lappa över det där stora infekterade hålet jag har i nacken. Var inne på apoteket hemma i min förort för ett par dagar sedan, men de hade […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: