Har inga händer

Mina händer är helt trasiga. Inflammationer i varenda led, darrningar. Kan inte plocka upp saker med vänster hand, inte ens några smulor från bänken. Höger är bättre, så pekfingervalsen går än så länge. Men det går långsamt. Och det går inte att göra ett skit för att det ska bli bättre, mer än att låta bli att använda händerna. Packa in dem i ortoser, splints och kompressionsvantar och lägga dem åt sidan tills de är bättre.

Händer i kompressionsvantar och handledsstöd. Ortoser för händerna.

Nej, tänk om det vore så enkelt. Det går inte att låta bli att använda mina händer när jag är ensam hemma, för jag måste faktiskt göra saker som att äta några gånger om dagen. Kaffe vore trevligt. Jag måste ha kläder på mig, och så måste jag smörja in mig i den torra vinterluften. Hålla i en bok? Glöm det. Spela? Nix, inte nu. Duscha? Ja, tänk om jag kunde skruva på vattnet. Tur att jag fick det gjort i går kväll när R var här. Det är som om händerna inte ens existerat.

Det är nästan värst när mina händer är så dåliga, för det är så förbannat tråkigt att inte kunna göra något. Det går inte att blänga på TV. Blargh. Nu måste jag göra mig i ordning och åka till stan. Mot Dr. Feelgood. Adios.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/har-inga-hander/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.