Kattpäls

Det var länge sedan jag skrev om det, men när man har haft ont eller varit sjuk länge så kommer ju ensamheten oftast som ett brev på posten. Så tänk vad skönt det är att ha en kattkompis.

Kattpäls, förresten, det är mjukt. I kombination med ebonit är det elektriskt. Undrar om det finns hela pälskappor av kattpäls förresten? Det är ju egentligen ingen skillnad jämfört med mink eller sobel. Många skiljer väl på det ändå, eftersom katter är husdjur här. So what? Inte för att jag bär päls ändå, men det är väl ingen skillnad på katt och mink, rent etiskt sett.

Grå katt med vit mustasch. Kattpäls

Det blir lite löjligt när folk är emot bärandet av päls, men själva äter kött, eller har skor, bälten eller väskor i läder. Och åker i bilar med lädersäten, eller spelar tennis med racket som har nät av torkade tarmar. Och klagar högljutt när någon har ätit hund i Asien. Det är lite som att det är mer okej att döda och använda en ko än något annat djur, och det förstår jag mig inte på. Hur kan det vara någon skillnad egentligen? Marsvin är ju väldigt vanlig mat i Sydamerika, likaså någon variant av igelkottar. Jag är i alla fall konsekvent, och hymlar inte med det. Jag äter gärna kött och bär gärna djur i form av läder. Kattpäls klappar jag varje dag hemma.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/kattpals/

1 kommentar

    • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 03:24
    • Svara

    Men herregud! Häftigt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.