Köpt mer gurkmeja

Kilade in i den asiatiska mataffären i går och köpte lite gurkmeja för att testa dess antiinflammatoriska egenskaper. Eller ja, lite och lite, jag köpte ett par hekto. Det är så oerhört mycket billigare där än i den vanliga frukt- och gröntavdelningen i den lokala Coop- eller Icabutiken, och det gäller det mesta som används ofta i asiatisk mat. Billigare och bättre.

Köpt gurkmeja för att testa dess antiinflammatoriska egenskaper.

Det går bra att frysa gurkmeja, men jag har ju tänkt mula i mig ganska mycket. Typ en matsked om dagen. Får se hur länge den klarar sig i kylskåpet, men det brukar ju inte vara något problem med olika slags rötter. De har kanske en aning tunnare skal än ingefära, men eftersom allting blir väldigt kraftigt infärgat med en ill-orange färg av gurkmeja så jag har tänkt skära upp bitar för en vecka i taget och ha i en liten burk, så att jag slipper skrubba mig själv och köket så ofta. Eftersom jag är ganska blek så ser jag inte klok ut med orange fingrar. Och det går väl inte att undvika utan att använda handskar…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/kopt-mer-gurkmeja/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: