Middag på Max

I går eftermiddag när vi åkte hem från lantstället stannade vi på Max för att käka en hamburgare på vägen. Vi hade inte ätit någon lunch, knappt någon frukost heller, och ingen av oss hade någon egentlig lust eller ork att laga middag heller. Det känns inte särskilt kul att betala för att käka så dålig mat, och det känns lite extra vulgo när man gör en drive-in. Ungefär lika illa som när man köper skräpmat och får det hemlevererat. Det var första gången R köpte mat i en drive-in, någonsin.

Hur som helst, de hade en meny en liten bit efter luckan man skulle beställa i, men allt stod inte med. Bara menyer och de saker med högst marginal, typ lyx-milkshake. Makalöst dåligt, om man inte är stamgäst på Max och vet vad de olika sakerna innehåller – för det stod ju inte på menyn heller. Vi beställde alltså i blindo, fick det vi betalat för och körde undan bilen. Ett meal med Max nya crispy fries och deras standardburgare, typ. Det var så mycket dressing på att det inte smakade någonting om hamburgaren. Men nu till potatisen.

Vi fick en kall påse crispy fries, med sega och sladdriga tunna stavar. Även om de varit krispiga och varma för ett par timmar sedan, så var det läge att ha slängt dem för länge sedan vid den tiden vi fick den. Åt ett par stycken, men de var inte ens ljumna. De var kalla och osmakliga, så det var tur att vi inte hade hunnit åka iväg. Tillbaka till Max drive-through och be att få byta ut dem, och jäklar vilken skillnad det var. Den här gången var de inte bara varma, det var nog de varmaste pommes frites jag fått någon gång, och de var helt klart krispiga och välkryddade. Men hur fasen tänker de? Kränger de iväg gamla saker som borde ha slängts för länge sedan till de som handlar från bilen?

Pommes frites

Märkligt. Jag har antingen haft världens otur när jag käkat på Max, eller så är de två restauranger jag ibland besöker de sämsta som finns – många tycker ju att Max är bäst. Två gånger av de tre senaste har det varit så dåligt att jag har gått för att byta, eller fått helt fel saker. Förutom den här pommes-historien köpte jag en gång någon slags burgare med ost och bacon, men det var varken ost, bacon eller sallad på den. Heh? Max kanske är bra, men de verkar inte vilja ha mig som kund – och jag har låga krav på snabbmat. Eller har jag bara maximal otur?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/middag-pa-max/

2 kommentarer

    • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 04:19
    • Svara

    Nja! Jag tycker då inte Max alls är värd ett skrov för 67 kronor! Då äter jag hellre en dubbelt så dyr burgare på Harrys, Olerys eller Allstars.. En gång per år eller när nu ekonomin tillåter sådana exklusiva utsvävningar som restaurangbesök.. 😉

    1. Ja, fast jag tycker alltid att det är godast när man gör egna hamburgare hemma. Nom nom…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.