Nakenkatter

Poängen med ett husdjur (och nu talar jag självklart bara ur min synvinkel) är att det ska vara ett sällskapsdjur, men det måste även vara gulligt att se på. Gärna mjukt att klappa också. Sen är det ju lite olika vad människor tycker är gulligt – jag tycker ju att grodor och ormar kan vara söta också.

Men de är nog inte så roliga som sällskap när man känner sig ensam och kanske lite ledsen. Framför allt älskar jag ju katter, det har ni säkert märkt mer än en gång redan.

Men det finns katter, och så finns det katter. Jag tycker inte att till exempel perserkatter (eller andra med intryckt mule) är gulliga överhuvudtaget, och inte heller nakenkatter. För mig är de inte bara inte gulliga, de är till och med fula. Att klappa nakenkatter känns lite som att klappa varma persikor. Lent och varmt. De är väldigt smarta och sällskapliga, och kan lätt lära sig saker.

Rimligtvis den perfekta katten, om de bara inte var så sjukt fula. Jag skulle nästan bli rädd om jag vaknade med en sån där i ansiktet! Sen att behöva tvätta och smörja in dem tilltalar mig inte det minsta. Vad tycker du om såna här alien-liknande katter?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/nakenkatter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.