Nya handledsortoser – igen

Japp, efter ärendet hos naprapaten var jag tvungen att gå till hjälpmedelsaffären och köpa nya handledsortoser. De gamla, som jag nämnde häromdagen, var faktiskt inte alls gamla men har inte alls hållit. Det kan inte vara meningen att de ska paja efter mild användning och en handtvätt, så hädanefter håller jag mig ifrån ortoser från Catell.

Synd, för funktionen är bra och det är ett av få märken som har ett stort utbud av svarta produkter. Jag tänker inte gå omkring med smutsliknande, mörkbeiga ”hudfärgade” varianter (beroende på vad man har för hudfärg, min är vit men jag aldrig sett en produkt som påstår sig vara hudfärgad som ens är i närheten av att se ut som min hud) om jag inte måste.

Självklart är det bra med en hudfärgad ryggkorsett, men på handledsortoser ser det bara smutsigt och ganska äckligt ut väldigt fort. Det blev den här sorten, Mediroyal, ett märke jag inte provat förut. De var lite billigare än både Rehband och Catell, men de kan omöjligt hålla sämre än de sistnämnda.

Handledsortoser från Mediroyal

Det var bra att de har fem kardborreband i stället för ett eller två större, det ger mer flexibilitet i var jag vill ha extra stöd, och även om kardborren dör efter några tvättar så dör de i alla fall inte allihopa på en gång. Hoppas jag. Det enda jag ogillar med dem hittills är den blå sömmen, men det går att fixa med en vattenfast tuschpenna. När har jag något klarblått på mig? Nästan aldrig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/nya-handledsortoser-igen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Sarajanuari 30, 2016 kl. 09:46
  • Svara

  Mina från mediroyal är de bästa jag har!

  1. Åh, det låter lovande! Hittills har jag bara använt dem några timmar åt gången, det brukar vara som att gå in nya skor med nya ortoser för mig, men jag har inte hittat något som skaver eller behövs justeras alls!

  • Petterfebruari 4, 2016 kl. 11:40
  • Svara

  Alltid lika trist med grejer som kostar pengar men inte lever upp till kvaliteten. Ibland är det faktiskt tvärtom och då blir jag glad.
  Kul det där med hudfärgat då det verkar ha blivit en ”viktig” grej då det tydligen är rasistiskt att strumpbyxor och plåster inte finns i alla hudfärger. precis som du finns inte heller min hudfärg på prylar men inte blir jag grinig för det.

  Lite märkligt är det dock med beige på medicinska prylar. Kanske drar de inte blickarna till sig på samma sätt men de syns ändå. Svart är nog allra bäst för det smälter liksom in. Köpte själv nyligen en ny nackkrage som var svart. Den är läcker och snyggare än min beige men den beige funkar också. Svart är dock mer praktisk och passar till allt. Ibland blir även jag nöjd.

  Hoppas dina nya handledsstöd funkar.

  1. Ja, ”hudfärgat” har aldrig någonsin passat på mig, och vitt ser lika smutsigt ut. Det är mycket snyggare med svart, och hittills är de bra!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.