Pepparkaksfika

Hittade sex gamla pepparkakor i en stor låda i skafferiet. Gamla var väl kanske inte riktigt rätt – kakor blir aldrig särskilt gamla här – men de skulle lätt ha kunnat försvinna till nästa jul där uppe. Det blev ett lagom bra helgfika, och jag hade självklart ädelost på mina. Det är den bästa sortens pepparkaksfika!

Pepparkakor med ädelost, pepparkaksfika.

R hatar kombinationen med ädelost, men jag förstår inte hur han inte kan gilla det. Han älskar pepparkakor och han älskar ädelost. Jag tycker att det är verkligen få saker där ädelost passar så bra som det gör till pepparkakor – det är bättre än vilka andra sorters vanliga kex som helst.

Nu dröjer det 10 månader till vi köper pepparkakor igen. Det är en av få sorters småkakor som är godare när man köper dem än när man bakar dem själv, men jag skulle faktiskt inte få för mig att köpa några mitt i sommaren. Pepparkaksfika hör liksom vintern till, helst med glögg till, och så ädelost eller bara smör på. Mmmm.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/pepparkaksfika/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • scytalejanuari 17, 2016 kl. 14:55
  • Svara

  Äntligen någon som förstått det där med smör på pepparkakor!
  Apropå de tidigare projekten, vill du ha ett gratis nummer av Paint? Det är Society for all artists’ tidning och jag kan ge bort ett gratisnummer. Adressen har jag ju sen tidigare.

  1. Åhh, ja gärna! Tack snälla! 🙂

  • Farsanjanuari 17, 2016 kl. 19:04
  • Svara

  Pepparkakor:
  Den enda sorten värd namnet är Nyåkers. De bakas bara till jul, så då får man se över kommande årsbehov.
  Till julen hade vi c:a 8 burkar kvar av förra säsongens så jag köpte inte så mycket då. Förra året sålde Coop ut överblivna pepparkakor efter nyår, så det kollade jag efter. Tyvärr hade de inga kakor kvar. Inte i någon affär i Bålsta heller. Räddningen blev Martin Olssons storcash i Bromma. Där fanns det. Nu är året räddat med drygt 15 burkar som ska räcka till nästa jul.
  F.ö. har R rätt angående hur man inte gör med pepparkakor. Ädelost ska förtäras på TUC-kex.
  (Så det så!)

  1. Oj oj, det hade kunnat sluta riktigt illa! Vi beställde mat i dag från Coop, de hade burkar för fem spänn från Nyåkers så vi köpte en. För övrigt har ni båda fel.

  • Petterjanuari 17, 2016 kl. 19:39
  • Svara

  Inget konstigt med R:s idéer. Jag gillar både varm korv och pizza men inte tusan äter jag det tillsammans. ;P
  Då jag själv avskyr ädelost äter jag pepparkakorna, (helst Nyåkers) naturella men det kan faktiskt smaka riktigt bra med vanlig hårdost. Vill jag lyxa till det brer jag jordnötssmör på pepparkakan och doppar den i smält mörk choklad. Det blir en rejält lyxig pepparkaka. Jajamän……

  1. Ja, vanlig ost är också gott på! Jordnötssmör var en bra idé, det måste jag testa någon gång!

  • Farsanjanuari 18, 2016 kl. 00:16
  • Svara

  Det enda man möjligen kan bre på pepparkakor är smör. Punkt.

  1. En skiva prickig korv?

    • Farsanjanuari 18, 2016 kl. 09:23
    • Svara

    Ska i så fall vara två.

   1. Ja, såklart. Minst.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.