Planterat om växter

I helgen har jag planterat om mina gröna växter, med hjälp av R. På något sätt har ett par av dem vuxit sig så stora att de inte längre rymdes på fönsterbrädet, så det var verkligen dags. Orkade inte ens lyfta dem. Det var säkert tre år sedan de fick ny jord senast, så jag har ju inte direkt varit särskilt snäll mot dem. De brukar råka ut för svår torka ett par veckor åt gången på somrarna också, så vid närmare eftertanke kanske det är tur att de ens lever.

En av växterna, den största, blev trimmad av R med en pytteliten såg. Den var för stor för att behålla, men eftersom ingen av oss har varken kunskap eller lust att köpa något annat i stället, provade vi att behålla två skott. Det ena har jag planterat direkt i jord i en liten kruka, och det andra satte jag i en mugg med vatten för att se om det funkar. Smidigt om man har små växter förresten, och roligare med stora muggar än blomkrukor.

Grön växt i mugg. Har planterat om blommor.

Jag tror inte att något av dem överlever, men jag kanske lär mig något under tiden. Har förresten ett alarm på datorn som påminner mig en gång i veckan att vattna blommorna. Tisdagar klockan 11, för att vara exakt. Det ligger kvar en irriterande påminnelse i bakgrunden tills jag har gjort det och markerat händelsen som färdig, så förhoppningsvis kanske växterna gillar mig lite mer i framtiden. Om de överlever den här pärsen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/planterat-om-vaxter/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.