Raggmunk till middag!

R lagar ju mat på helgerna, och oftast är det också han som bestämmer vad vi ska äta då. Av någon märklig anledning brukar det ofta bli att vi äter korv när han bestämmer, märkligt. Jag gillar ju inte ens korv särskilt mycket, men jag äter vad som helst om jag slipper laga det. Nästan. Det är dock ganska enkelt att föreslå saker som jag själv inte kan göra eftersom de kräver för mycket arbete, så länge det är sådant som han gillar. I går blev det en av hans favoriträtter – raggmunk.

Jag älskar också raggmunk och skulle förmodligen kunna äta det flera gånger i veckan, men det är för jobbigt att skala, riva och pressa potatisen. Raggmunk är ett väldigt bra exempel på hur billig mat kan vara både väldigt god, mättande och kaloririk, utan att kosta mer än några kronor per portion. Visserligen behöver man lite mer protein i längden, men vi kör med bacon eller rimmat stekt fläsk till. Ugnsstekt så att det blir helknaprigt.

Potatis

Jag tycker att rårakor är ännu godare än raggmunk. Det är potatisen som är det jag gillar i raggmunk, och med rårakor blir det ännu godare. Det är en sån där grej jag ofta gör när jag lagar mat bara till mig själv, om jag orkar. Skala potatis, kör den i mixern så att den blir ungefär likadan som riven potatis, krama ur lite vatten och krydda, stek i smör tills den är mjuk hela vägen igenom och knaprig i kanterna. Blir inte enklare än så. Den enda nackdelen med raggmunk är väl matkoman som följer, men det får man väl stå ut med.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/raggmunk-till-middag/

2 kommentarer

    • Anonym on februari 9, 2016 at 03:46
    • Svara

    Mums! Gott! Rårakor gillar jag o. 🙂 Med mycket kladd.. Ost gräddfil lök och rom

    1. Eeek, inget kladd för min del, men ja, rårakor är fantastiska!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: