Skräckfilm

Jag och R funderar på att gå ut och käka och gå på bio i dag, för han kommer att vara upptagen med jobb ett tag framöver och vi vill inte bara sitta hemma och det är ett par saker vi kan tänka oss att se. Jag har ganska svårt för många sorters film, däribland science fiction och skräckfilm. Det finns ju flera olika underkategorier i varje genre, men det är ytterst sällan jag gillar något som räknas som just de två. Splatterfilmer är ju bara töntigt, och filmer där de till exempel flår folk eller torterar en massa djur kryper i kroppen och gör ont i hela mig.

Film, popcorn, läsk och 3D-glasögon

Jag förstår inte riktigt tjusningen med skräckfilm, antar jag. Psykologiska thrillers är ju inte samma sak, och sådana kan jag gilla trots att de är läskiga. Men skräck för skrämmandets skull – nej tack. Jag hatar när någon hoppar fram bakom ett hörn, eller när någon har ett vandrarhem där de torterar och dödar folk. Det ger mig absolut ingenting, förutom en känsla av olustighet, och den är jag lika gärna utan.

Apropå att hoppa fram bakom ett hörn, älskaren R var rädd för Tom & Jerry när han var liten, av just den anledningen. Musformade stekpannor var ju roligt, men det innebar oftast att en katt stod bakom ett hörn och lurade. Själv var jag rädd för de där stora figurerna i Fragglarnas trädgård. Fragglarna var tvungna att passera dem för att komma till den kloka Skräphögen, och de ville gärna käka fraggel. Men då var jag inte så stor. Gillar du skräckfilm?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/skrackfilm/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.