Småsaker som är nödvändiga

Jag kom att tänka på några småsaker som skulle förenkla livet en gnutta. Inga hjälpmedel eller så, utan helt enkelt bara vanlig vardagsprylar som på rätt ställe kan spara lite på både irritation och ork. Som att ha en liten klocka i badrummet, till exempel. När jag ska någonstans har jag ju så gott som alltid en tid att passa eftersom jag åker taxi, och det är faktiskt sjukt irriterande i längden att behöva gå in och kolla på klockan i köket hela tiden. Vill ju liksom inte ha mobilen där inne (den brukar ändå alltid ligga på laddning innan jag ska ut), och något vanligt armbandsur använder jag inte. Funkar dåligt med ortoser.

Andra småsaker som man inte reflekterar så mycket över förrän de inte funkar är till exempel potatisskalare. Den jag har hemma är perfekt, men den på lantstället skär bort alldeles för tjocka bitar av skalet, och man får ta i utav bara fan. Dessutom blir skalbitarna så tjocka att de fastnar i skalaren, och det blir ytterligare ett irritationsmoment när man måste pilla bort dem vartannat eller var tredje drag med skalaren. Och en nagelfil i pennburken på kontoret är självklart nödvändigt.

Potatisskalare. Småsaker som förenklar.

De flesta sådana här småsaker är varken dyra eller svåra att få tag i, men det gäller bara att komma på vad det är man stör sig på, eller vad som funkar dåligt hemma. Hur världen ser ut utanför mina fyra väggar (säkert dåligt) kan jag inte göra mycket åt, men i mitt eget slott ska allt vara så perfekt det går. Vi har ett litet förvaringsproblem också, men det är utanför min förmåga att lösa. Älskaren R är skyldig, så han får fixa det. Om någon har tips på små och enkla hemmalösningar som inte kostar mycket, så tar jag tacksamt emot dem!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/smasaker-ar-nodvandiga/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.