Sorterat smycken

Jag har gått igenom alla mina gamla smycken. Smyckeskrin och små sammetspåsar från tjugo år tillbaka har grundligt inspekterats, rensats och sorterats. Jag har inte några dyra smycken förutom ett par saker jag fått i present när jag har fyllt jämnt och så, utan det mesta är billiga saker som jag kan byta ut när jag tröttnar på dem. Det är bara det att alltihop har hamnat i skrin och boxar när jag tröttnat, och jag har nog aldrig gjort mig av med något i hela mitt liv förut.

Kan knappt använda armband längre eftersom jag ofta måste ha stöd för handlederna, så jag har inte särskilt många armband. De jag har gillar jag, och behåller alla. Det jag använder oftast när det gäller smycken är örhängen och halsband, och jag lyckades rensa ut en hel del omaka örhängen och trasiga halsband. Fattar inte varför jag inte har slängt sånt på en gång egentligen när de pajat. Det kanske går att laga, har jag tänkt medan jag fortfarande gillar saken, sen har det gått fem år och jag tycker helt annorlunda.

Rött smyckesskrin med smycken

Självklart spar jag alla nostalgiprylar och smycken jag fått som jag verkligen gillar, men nu finns det inte en enda pryl med trasigt spänne eller spännen som mina fingrar inte klarar av längre. Och inget slitet krafs som inte går att polera upp. Det mesta var så oäkta det bara kan bli, men jag hade lite urgamla hängen till halsband och örhängen i silver som jag aldrig mer kommer att använda, så jag rensade ur det och ska se om det går att få några korvören för silvrets vikt.

Det kommer säkert att räcka till en glass eller så, men jag tänker inte låta få grejerna reparerade och det finns inga känslomässiga band till dem. Lika bra att bli av med dem, och det är skönt att ha ordning och reda i mitt lilla vardagsskrin, i stället för ett enda tingeltangel av halsband.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/sorterat-smycken/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.