Storhandlade hemma i soffan i går

Vi storhandlade i går, efter den där otrevliga promenaden som inte alls blev som jag hade tänkt mig. Vanligtvis hade jag inte orkat åka och handla efter ens en liten promenad, men nu är det inga större problem längre.

Jag och R slog oss ner i soffan med min laptop och storhandlade mat online. Han gjorde ett par utfall mot skafferiet och kylskåpet för att kolla vad som saknades, men förutom det var den enda ansträngningen att scrolla ner på varje sida och klicka i hur många lökar och apelsiner jag vill ha.

Visserligen tar det en stund att scrolla igenom en hel butik, men ansträngningen och tiden är minimal om man räknar med den tid det tar att genomföra alla delar av projektet på riktigt. Vi kanske lade en timme på att kolla igenom kylen, frysen, skafferiet och att klicka hem alla saker. Jämför man det med allt det här som tar evigheter annars är det inte svårt att välja:

 • Smärtlindra
 • Åka bil till affären
 • Gå runt hela och nästan dö på kuppen och ändå glömma något så att man måste gå tillbaka hela tiden, eftersom saker står i den ordningen som gör att vi spontanköper flest saker
 • Betala
 • Packa
 • Åka bil hem
 • Bära upp alla varor
 • Återhämta mig

Visserligen måste vi stoppa in alla saker i kylen och skafferiet när de levereras, men det hade vi varit tvungna att göra i vilket fall som helst. Och jag kan inte se mig själv åka, eller följa med och storhandla mat hem hit till stan någon gång någonsin igen. I sommar är det självklart lite annorlunda eftersom det antagligen inte går att beställa hem mat till en sommarstuga riktigt ännu, men vi har inte så stor kyl och frys och inte lika stort behov av att ha precis allt där heller. Förra gången vi storhandlade var vi väldigt nöjda, får se hur det blir den här gången!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/storhandlade-hemma-i-soffan-i-gar/

2 kommentarer

  • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 03:42
  • Svara

  Aha! Det låter bra. Men är ni nöjda med vad de plockat ihop? Alltså inte skador, tryck o nagelmärken etc i frukt och grönt mm? Har funderat själv på det. Men som ensamstående har det känts dyrt med inte under 400 kr som lägsta inköpsgräns för tex frukt och grönt som håller max 2 veckor.
  Jo jo jag vet storhandling. Det gör jag också. En gång i månaden, med kött fisk kyckling, ost etc som då klarar sìg 1-2 månader innan jag behöver storhandla nästa gång. Men det är färskvaruhandling jag behöver med ca en veckas mellanrum. Mjölk, frukt, grönt, smörgåspålägg mm.

  1. Bi köpte inte så mycket färskvaror, men de vi tog var bättre än i affären. De har nog inte råd med klagomål på sånt, så det var en glad överraskning. Inte dyrare än i vanlig butik, tvärtom när man räknar med resa etc!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.