Tappa håret

Det måste vara ganska jobbigt att börja tappa håret när man är i 25-årsåldern, särskilt om man vill ha lite långt rockstjärnehår eller om man är så blond så att hela huvudet lyser igenom när man blir tunnhårig. Egentligen är det väl ingen skillnad på känslan att tappa håret oavsett om man är man eller kvinna, även om det är väldigt mycket vanligare att män tappar det tidigare och mer av det. Många kvinnor associerar ju av någon anledning sitt hår med kvinnlighet (?!), och det är väl helt enkelt så att kvinnor i mycket större utsträckning använder sig av hårförlängning, förtjockning eller peruker när det börjar bli tunt. Eller fönar upp och över det.

Sax, hårtork, fön, kam, urtunningssax, klippa håret

Visst kan man använda medel mot att tappa håret, men när man slutar använda det så tappar man allt igen, plus det som skulle ha fallit bort under tiden. Dessutom så är de ganska hälsovådliga, om man kollar på FASS. Jag har alltid haft extremt tjocka hårstrån, och väldigt många. Har aldrig tappat hår, ens i perioder av stress eller sjukdom. Om jag skulle göra det, så tror jag inte att jag skulle bry mig så nämnvärt. Hårtransplantation? Aldrig i livet. Min kvinnlighet och min personlighet sitter verkligen inte i håret. So what om jag får en kal fläck någonstans? Om det sitter i generna så är det inget att göra åt, och man kan vara fin ändå. Jag skulle utan problem kunna raka av mig alltihop i dag, nu på en gång.

Mina gener är i och för sig tillräckligt felaktiga som de är, så jag skulle inte bli förvånad om allt som kan gå ”fel” på mig också gör det. Men just håravfall, för min egen del, känns inte som en viktig grej. Det finns massor av tjejer och kvinnor som är ursnygga i snagg, och vill man dölja det så finns det fina hårband och scarfs att tillgå. Hår är förgängligt. Det blir grått och det faller av, förr eller senare. Ändå spenderar en del människor hela förmögenheter på att hålla det på plats, klippa och färga det till perfektion.. Nä, om det faller av någon gång i livet får det nog göra det. Det finns viktigare saker att bry sig om.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/tappa-haret/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 29, 2016 kl. 22:24
  • Svara

  Tjaa… Eftersom jag verkar ha tappat förståndet för länge sedan är inte min tillbakagående hårväxt något större problem. I och för sig är det den degenerativa effekten som påverkar min kalufs.
  Farsan har allt hår kvar så det är ju fullt bevisat att jag ärvt hår- och skäggväxt av morsan. Inte för att morsan är skallig men min frisyr liknar morfars så genetiken fungerar.
  Det finns värre saker att ojja sig om än att jag ser ut som ett skogsområde efter stormen Gudruns framfart. ;D

  1. Ja, hellre tappa håret än i stort sett vilken annan kroppsdel eller funktion som helst!

    • Petterjanuari 30, 2016 kl. 17:23
    • Svara

    Vet inte om hår klassas som kroppsdel men det är i all fall en kroppsdel jag klarar mig utan. Övriga delar och funktioner behåller jag gärna i bra skick så länge det går. 🙂
    Dessvärre börjar åldern(?) ta ut sin rätt på vissa väl valda delar av kroppen. Blää….

    1. Ja, jag vill tro att jag fortfarande är 20, men min legitimationer säger något helt annorlunda. Galet.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.