Utflykt i kylan

Jo, apropå det där med att ta bilen och åka iväg på en liten utflykt när det är så här kallt… Älskaren R har en bil som är skön, och jag gillar den skarpt. Så har dock inte alltid varit fallet, förut körde han omkring i en fallfärdig Skoda Felicia. Den var hemsk. En gammal billig tjeckisk bil (som ibland benämndes som den lilla röda sportbilen), utan AC eller annan lyx. Den lever inte längre, tack och lov. Alltså, jag är ju glad och tacksam över att det finns någon som kan och vill skjutsa runt mig, men det var minst sagt jobbigt på somrarna, och den var inte ett dugg bekväm att åka i. Men den fungerade bra för R, och det var huvudsaken.

En gång innan vi flyttade ihop, när vi fortfarande bodde i olika städer, var jag och hälsade på honom en helg. Det var ungefär likadant väder som det är nu, och vi skulle åka på en liten utflykt. Till Ekerö, med färjan. När R hade betalat och skulle veva upp bilrutan och köra av färjan, så gick hänganordningen för fönstret sönder. Det gick inte att veva upp, och det var 20 minusgrader den dagen.

Utflykt i kylan

Men det var inte allt. Vi var tvungna att köra av färjan så att alla andra skulle kunna komma av, men biljäveln startade inte! Det yttrades många svordomar på kort tid där, innan den bestämde sig för att det var rätt temperatur för att starta, och vi kunde rulla därifrån. Fortfarande med nervevad ruta. Eftersom R är en fixare så åkte vi till närmsta mack och köpte en rulle silvertejp, som han använde till att tejpa för hålet (han borde ha tejpat ihop hela bilen, för man visste aldrig när den skulle falla isär).

Det var tillräckligt för att vi kunde åka hem utan att frysa ihjäl helt och hållet, men utflykten fick ett snabbt slut. Bilen levde vidare i flera år efter det där, konstigt nog. Sån otur kan man väl inte ha varje gång man åker på utflykt i kylan, så vi borde vara säkra om vi hittar på något i dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/utflykt-i-kylan/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.