Utflykt till Sigtuna

Helgen bjöd som vanligt på en utflykt, och precis som vi brukar göra så åkte vi till något ställe där vi aldrig sett eller inte besökt på länge. Sigtuna hör till den senare kategorin, så vi tog bilen i det strålande vackra vintervädret och drog norrut. Först stannade vi i Arlandastad, R ville gå in i en sportaffär där. Jag stannade och kollade på karp de hade i en damm medan han rotade runt efter det han skulle ha.

Sen åkte vi vidare till Sigtuna. Det var strålande fint väder, men alldeles för kallt. Att vara ute och gå stod inte alls på listan över saker som är sköna och trevliga, men det var inte så mycket att välja på där. I den lilla stadskärnan kommer man inte fram på något annat sätt än att gå, men konstigt nog så fanns det väldigt få ställen att fika eller äta på. De som fanns var smockfulla, och det var inte ens mycket folk ute. Det fanns knappt något som var öppet, det fanns verkligen ingenting annat än fika att göra heller. Jahapppp. Träffade på ett gäng helt orädda änder som följde efter R, de var lite roliga.

Änder i snön i Sigtuna

Vi stannade inte särskilt länge, det gick liksom inte att gå runt i 15 minusgrader och se sig om, på snö och isiga gator och gångvägar. Vi spenderade den största delen av utflykten i bilen, den var varm och skön. Och i stället för att fika någonstans, så köpte vi hem en baguette och lite goda pålägg och gjorde sjyssta mackor hemma i stället. Puh, det var ganska jobbigt. Har inte gjort mer än att skumpa fram i en bil, känns det som, men det är jobbigt nog. Och mitt bäcken var redan så snett att det syntes väldigt väl hur krokig jag var innan den där lilla promenaden. Nä, Sigtuna gör sig antagligen bättre på sommaren.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/utflykt-till-sigtuna/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: