Vad gör man på trettondagen…?

Vad fasen, det var tolv minusgrader i går kväll! Det var i och för sig kallt hela dagen, men det var ju på kvällen jag hade planerat att ta en promenad med R. Yeah right, glöm det. I dag är han ju ledig eftersom det är trettondagen, och tanken är att hitta på något. Men vad? Inget som innebär att hänga utomhus särskilt länge i alla fall. Han har visserligen ett par saker att göra om han blir alldeles för uttråkad, men jag vill ju vara med. Och mig hittar ni inte i garaget. I så fall vet ni att jag blivit sjuk på riktigt.

Säkert mycket som är stängt i dag, så om vi tar en tur med bilen till något ställe där vi inte varit förut kan jag nästan garantera att vi kommer hamna i en stängd sovstad. Göra något hemma? Ja, gärna. Brukar föreslå att hänga upp gardiner, att fixa min nallelampa och att möblera om, men inget av det brukar mötas av något annat än ”Ühhh....”, samt någon slags bortförklaring. Men han har uttalat ett löfte om att fixa gardiner och lampa någon gång under året. Alltid något. Konsten måste ju få ta tid.

Arga Klara och nallen som ska bli en nallelampa. Vad gör man på trettondagen?

Vad sjutton gör man på trettondagen egentligen? Epifania. Lär ju inte få någon större uppenbarelse, om jag inte har fått det någon gång tidigare. Är inte mycket för kyrkliga helgdagar, för jag är inte religiös, och det är ju inte någon poäng med att det är stängt överallt när de flesta är lediga. Urghhblaah. Tänk vad skönt det vore att gå till gymmet, träna hårt, och sen njuta av adrenalinet och en ledig dag. Men nej då. Vad fasen gör man på trettondagen?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/01/vad-gor-man-pa-trettondagen/

2 kommentarer

  • Petterjanuari 6, 2016 kl. 10:28
  • Svara

  Jag kallar det helgdagsdyslexi, andra kallar mig pantad men jag är skitkass på att komma ihåg helgdagar så att det var helgdag idag kom som en överraskning för mig.
  Av någon anledning började affärer stänga klockan 15 igår och jag fattade ingenting förrän de upplyste mig på fiket att det var en afton.
  – AFTON…? Vaddå afton…?

  Det är för mycket helgdagar runt jul som ingen ändå har någon aning om varför de existerar. Nu blir jag säkert kallad antinationalist eller något annat av människor som inte är religiösa men anser att kristna högtider hör till den svenska traditionen.
  Det är dags att rensa lite i de meningslösa helgdagarna som ingen kan svara på varför de finns eller behövs.

  Vad gör man då idag? Ähhh….. man slappar som vilken söndag som helst. Kanske orkar jag städa lite och fixa sådant som skulle fixas för länge sedan. Eller så tar jag det bara lugnt. Som vanligt.

  1. Håller helt och hållet med. Folk vill bara vara lediga och är tydligen väldigt traditionella när det gäller religiösa helgdagar, men gå i kyrkan? Aldrig.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.