Sista gången hos min naprapat

I går var jag hos min fantastiska naprapat. Så öm, förstående, snäll, nyfiken och försiktig – en riktig rockstjärna inom vården. Jag var krokig som en jäkla ostbåge, när jag ser på min höft i spegeln så syns det att mitt bäcken sitter längre ner på höger sida. Jag är fortfarande lite krokig, men han lindrade det värsta, och lite genuin omvårdnad och ompyssling kan göra underverk för välmåendet även om jag inte blir botad. Tyvärr så var det den sista gången jag fick träffa honom. Någonsin, skulle jag tro. Han ska flytta från Stockholm.

Han har varit det bästa nya som har hänt mig de senaste månaderna, men kliniken där han jobbar verkar vara väldigt trevlig. Alla ser nöjda och glada ut. Han bokade in mig hos en naprapat som kommer att ta över efter honom när han försvinner om en vecka, och även om hon kommer att ha tillgång till allt han har skrivit och allt han har gjort, så blir det lite som att börja om på nytt. Han visste inte så mycket när vi först träffades, men han har läst på och lärt sig. Och det finns väl knappt två människor med EDS som har samma besvär och symtom, så även om hon skulle ha behandlat någon förut så betyder det inte nödvändigtvis att hon kan göra samma saker med mig.

Massage och behandling. Naprapat.

Jag är i alla fall inte helt utslängd – det är fortfarande en vårdkontakt och en naprapat. De verkar ha de flesta olika yrkesgrupper på kliniken med undantag för läkare, och de jobbar tillsammans när det behövs. Ingen jag träffat i hela mitt liv har varit bättre än Dr. Feelgood, men han jobbar ju privat och det går minsann inte för sig när det gäller myndighetskontakter. Inte för att den landstingsanslutna vården har erbjudit mig ett enda jävla dugg i form av vård eller behandling, men enligt dem “hade jag fått hjälp om jag behövt det“. Jo tjena, fastän till och med landstinget säger att de inte vet vad de kan göra för mig. Nåväl. I dag är en ny dag och jag är fortfarande trött sjuk som fyfan.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/33559/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.