Bleka naglarna

Jo, apropå mina orange fingrar och naglar efter att jag hanterat både färsk gurkmeja och missfärgande granatäpple de senaste dagarna så bestämde jag mig för att bleka dem lite. Att bleka naglarna är hur enkelt som helst och kostar knappt något heller. Tydligen kan man bleka naglarna och huden på händerna på salong också, men det lär väl kosta en förmögenhet.

Det enda som behövs är lite citronjuice, antingen nypressad eller i en sån där plastcitron (spelar ingen roll vilket, syran i de båda är densamma), och bakpulver. Man blandar bara ihop de båda sakerna till en ganska lös pasta, som man sen penslar på naglar och nagelband, eller de hudpartier som är missfärgade. Eftersom citronsyra är väldigt starkt, och det egentligen inte är ett dugg bra om man har torr eller känslig hud, så kan man blanda i lite olja i mixen också om man vill.

Bleka naglarna med citron och bakpulver

Efter fem minuter kan man skrubba bort det mesta av missfärgningarna med en gammal tandborste, och det brukar räcka med en sån behandling för att bleka naglarna då och då. De kan ju bli missfärgade av andra saker än gurkmeja och granatäpplen – rött nagellack kan få de att se gul-orangea ut efteråt också om man inte har ett bra genomskinligt nagellack att grunda med. Mina missfärgningsproblem är oftast relaterade till mat och inte nagellack, men det funkar oavsett vad det beror på. Och tycker man inte att det bleker tillräckligt mycket kan man göra om det veckan efter – inte varje dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/bleka-naglarna/

2 kommentarer

    • Aina Keijserfebruari 19, 2016 kl. 23:57
    • Svara

    Bra tips, tack!

    1. Bakpulver är bra till mycket! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.