Curry surpris

Haha, man har små nöjen när man är en sån där jävla snyltare, aka sjukpensionär – uppbär sjukersättning. I går lagade jag som vanligt maten genom att koka soppa på en spik, och jag tänkte göra en indisk curry. Lök, vitlök, ingefära, chilipulver, mald koriander, gurkmeja, spiskummin, nejlika och lite kanel, resten blev improvisation. En burk krossade tomater, en burk kokosmjölk hade varit fint men det ägde jag ingen, så den uteblev.

Däremot hade jag en påse quorn i bitar som jag fick för ett par veckor sedan, som jag tänkte försöka mig på. R har sagt att det vore bra att äta mindre kött, samtidigt som han är skeptisk mot vegetariska rätter – men mest för sakens skull eftersom de är grönsaker. Men han äter dem gärna när de är tillagade, de är ju mat. Inte för att vi äter rött kött särskilt ofta, det blir kanske köttfärs en gång i veckan. Hur som, det blev en hyfsad curry så jag slängde i några bitar quorn.

Det stod och puttrade ett tag och när det började bli dags att käka insåg jag att jag inte alls ville ha ris till. Det blev tortillabröd i stället, för det var en ganska torr curry. Men då vill man ju ha något till, så jag gjorde en liten salsa. Och hackade lite grönsaker att strössla på. Sen kom R hem, såg grytan med curry och frågade om det var quorn, eftersom han visste att det fanns i frysen. ”Nej, det är kyckling”. Det såg ju ut som kyckling.

Kyckling med ingefära och citrongräs

Sen åt vi, och det gick alldeles utmärkt. Jag gillar ju att laga mat och brukar alltid fråga vad vardagsmaten får för betyg på en skala från 1-100, och oftast ligger det mellan 70-85, men i går fick anrättningen 87 poäng. Ovanligt högt, till viss del säkert för att det var något nytt, men han gillar plockmat. Jag kunde inte hålla mig särskilt länge, efter att han hade ätit ett par tortillas sa jag att det inte var kyckling utan att det faktiskt var quorn, men då fattade han inte riktigt. Han hade trott att lök-/krydd-/tomatmixen var quornfärs, inte att bitarna skulle vara något annat än kyckling, haha! Han dissekerade en för att kolla och smaka närmare, men han tyckte fortfarande att det var gott. Ja, små nöjen. Bättre än inga nöjen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/curry-surpris/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.