Dagens ordvits

Jag är ju en sån som verkligen uppskattar en fyndig och smart ordvits, oavsett vilket språk den är på. De flesta i min umgängeskrets verkar inte tycka att det är lika roligt som jag, men om jag hör eller kommer på en som är riktigt rolig kan jag gå och fnissa åt den bra länge. Så varsågod, här kommer dagens lilla ordvits!

What did the buffalo say to his son when he left for college?

”Bison.”

Haha! Nu är ju inte bisonoxe och buffel samma sak, men många blandar ihop de två . De djur som den skjutglade jägaren Buffalo Bill sköt ihjäl i USA (de som nästan utrotades) kallas ofta för bufflar, men det var i själva verket bisonoxar. Men det är ändå en rolig ordvits, och jag garvade högt när jag såg bilden!

Tyvärr är svenska ordvitsar oftast ganska fumliga och tafatta, och ofta är det fel i dem. Är de inte smarta är de helt enkelt inte särskilt roliga, men trots att den här inte var riktigt korrekt så garvade jag ändå. Gillar du ordvitsar?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/dagens-ordvits/

2 kommentarer

  • Gröngöling2februari 8, 2016 kl. 11:55
  • Svara

  Hej Klara!
  Jag gillar ordvitsar väldigt mycket, och nu fick jag något att skratta åt i dag, tack!
  Hihi!
  Jag klickade runt på olika bloggar och hamnade hos dig!
  Hoppas att dagens vedermödor blir okej, i varje fall, och att de gör nytta!
  Tack för en fin (och välskriven) blogg!

  1. Hej Gröngöling, och tack så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.