Dags att städa

Det känns lite som om det är dags att städa om det ser ut så där när katten kommer ut från under sängen. Har inga spindlar eller någon spindelväv här, men det ligger en och annan tuss med svart päls under bord och runt benen på vitrinskåp och hyllor. Har påpekat det för R och han har lovat att åtgärda det med dammsugaren, trots att katten är min och därmed även dammtussarna.

Dammsugare, städa

Men jag kan inte. Och eftersom katten inte direkt är särskilt sugen på att ikläda sig något som suger åt sig damm för att hjälpa till att städa upp efter sig, så får jag helt enkelt ha det smutsigt tills R har tid och ork att dammsuga. Ingen har väl dött av lite päls i hörnen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/dags-att-stada/

2 kommentarer

  1. Som fd hundägare (numer ägd av Drottningen (Akka av Helig Birma) här hemma) kan jag bara instämma. Hundhår och katthår bildar tussar, ”råttor”, mattor…
    Jag har ju Akkas tillåtelse att bo här, och då får jag ju också städa – men kan inte! Min lösning är hemtjänsten som gör ett suveränt arbete med att hålla lägenheten fin. Tyvärr bara var tredje vecka ordentlig städning och däremellan en dammsugning av kök, hall, ev sovrum samt rengöring av badrum.

    Men tack och lov att det finns hemtjänst. Utan den skulle jag inte kunna bo i eget boende. Och där kommer också en avgift, dock beräknad utifrån inkomst. Och som du skrev i inlägget om sjukersättning, så blir det inte något över när denna ska räcka till allt. Hemtjänsten blir också följaktligen billig men är ändå en utgift som en frisk arbetande person inte har!

    1. Ja, jag har inte råd med hemtjänst, men även om det bara var en gång varannan vecka skulle det ju avlasta R. Han har helt enkelt inte alltid tid och ork, är borta 12 timmar på jobb varje dag och ska sköta om mig och hemmet. Och sig själv, sin träning och sina hobbies. Hellre en glad R än ett rent hem, det blir säkert städat en vacker dag. Hoppas jag.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: