Dags för den årliga intervjun

Ska iväg på det årliga samtalet för förnyad ansökan om färdtjänst i dag. Nu är det tre månader tills mitt nuvarande tillstånd tar slut, och det blir alltid problem i skarven. Flera gånger har jag fått det nya kortet ett par veckor efter att det gamla tillståndet gått ut, och jag har inte råd att åka taxi vanlig på min sjukersättning. Det betyder alltså att jag är fast hemma utan någon som helst möjlighet att ta mig någonstans, om jag inte har sällskap eller om jag inte kan få skjuts av någon.

Alla gånger har jag varit ute i god tid – börjat i januari när det tar slut sista maj. Den här gången gick det i alla fall fort att få tid för en intervju, men förra året fick jag vänta flera veckor bara på det. Och något år innan fick jag vänta 8 veckor bara för läkarintyget (som ändå inte dög). Förhoppningsvis blir det här det sista årliga samtalet på ett bra tag, för min nuvarande läkare skrev tre år på intyget.

Taxi

Personalen som intervjuar har varje gång tidigare frågat varför de bara skriver ett år i taget, och på vårdcentralen säger de att det är så svårt att få färdtjänst så att de bara skriver intyg för ett år om man inte är väldigt gammal och skröplig. Antar att de tjänar bra med skattepengar på all den där extra tiden och alla extra besök. Och samtidigt finns det inte någon som helst tid för mig för prat med min läkare om behandling eller ens en vanlig undersökning. Inte ens fem minuter på tre månader. Allt som hinns med är att förnya recept. Bra, va?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/dags-for-den-arliga-intervjun/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.