Dra av biljarder på deklarationen

Hahaha, jag läste en kort notis i Aftonbladet om en man som försökte dra av 18.5 biljarder kronor på deklarationen för uppkopplingsavgifter. Han fick naturligtvis avslag på sina avdrag, men överklagade ändå två gånger. I ett av sina överklaganden skrev han att Skatteverkets resonemang var “löjeväckande“, och så skrev han att de som handlade ärendet inte kunde förstå ärendets natur.

För all del, jag tror inte att någon förutom mannen själv riktigt kan förstå vad det hela egentligen handlade om eller vad det var för uppkopplingsavgifter han ville ha tillbaka pengar för, men han missade en ganska väsentlig sak. Det finns inte något räkneord i svenska språket som heter “biljarder“. Inte i Nationalencyklopedin och inte i Svenska akademiens ordlista. Sist jag kollade var i alla fall biljard ett spel.

Pengar, mynt och sedlar. Deklarationen.

Skatteverket tror att mannen menar 18.5 x tusen biljoner kronor, 18 500 000 000 000 000. Undrar verkligen hur den där mannen kunde ha sådan enorm otur när han försökte tänka, det är verkligen svårt att lyckas så där dåligt. Förresten, det är väldigt svårt, eller omöjligt, att få några pengar tillbaka på saker som uppkopplingsavgifter på deklarationen.

Arbetslös som fått arbetslöshetsersättning från svensk arbetslöshetskassa har rätt till avdrag för utgifter för resor i samband med besök på arbetsförmedlingen. Avdrag kan också medges för trafikavgifter för Internet och telefon, utgifter för porto, betygskopior o.dyl. som uppkommit i samband med sökande av arbete. Avdrag för arbetslösas kostnader ska dras av som övriga utgifter, dvs. endast till den del sådana utgifter sammanlagt under året överstiger 5 000 kr

Jag antar att mannen var arbetslös, eftersom han ansökte om ett avdrag som bara gäller om man är arbetslös och han hade tid att överklaga två gånger. Han borde kanske satsa på en kurs i matematik eller i svenska i stället.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/dra-av-biljarder-pa-deklarationen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: