Gå genom isen

I dag gick två människor genom isen på Mälaren när de var ute och knatade eller åkte skridskor på den. I januari dog fem personer när de gått genom isen och hamnat i iskallt vatten. Det är inte nödvändigtvis människor utan kunskap och utrustning, men det är så dumt att man undrar om de längtade efter att dö. Det har varit en mild vinter, jag har knappt ens sett is någonstans, men även om det är tjock is på något ställe betyder inte det att isen är lika tjock 50 meter bort. I vissa fall där folk har varit ute, har det varit öppet vatten en bit bort, men de är ändå ute.

Så jäkla dumt. Tappar man respekt för naturen, för att vattnet är iskallt och att man snabbt dör om man hamnar i det, eller tycker man att det är så härligt ute att njutningen uppväger faran? Helt sjukt. Hur kul är det för sällskapet att försöka dra upp någon som frusit ihjäl? Hur kul är det för familjen när polisen kommer och knackar på och meddelar att personens trevliga tur på isen slutade i dödsfall, hjärnskador och trauma?

Vintrigt lantställe, hav och brygga, snö

Av alla själviska och självdestruktiva saker så låter det här som en av de dummaste i mina öron. Jag fattar kicken av att göra något spännande om man är adrenalinjunkie, men att gå eller åka skridskor på isen ger knappast en sån kick. Man njuter av färden, av omgivningarna eller vädret. Tills man dör. Jag är skraj för att gå på isen även om den är en meter tjock och det bara är en decimeter vatten under den, och jag skulle aldrig knata ner på isen vid stadshuset en dag som denna. Eller knappt alls någonsin. Varför gör man det!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/ga-genom-isen/

2 kommentarer

    • Farsanfebruari 6, 2016 kl. 18:57
    • Svara

    Jag vet varför: Man är en (helt vanlig) idiot.

    1. Nåt sånt. Det där med att dumpa sopor på isen verkar ha missuppfattats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.