Granatäpple deluxe

Jag fick ett skitstort granatäpple i helgen! R handlade lite mat så att vi skulle klara oss på lantstället, men det blir ju inte mycket till matlagning när man inte har rinnande vatten och vi försöker att klara oss med så lite disk som möjligt. Vi kokar ägg och brer ett par mackor, och så har vi ju turen att få käka middag hos ”svärisarna” i huset bredvid. Men vi köpte lite frukt och sånt också, och de hade verkligen ett helt gigantiskt granatäpple.

Det blev mitt för en dryg tia, vilket var ett kap. Hade det varit mitt i sommaren hade jag fått ett litet förkrympt och torrt granatäpple för trettio spänn, som varit halvruttet ändå. Så det gäller att passa på medan det fortfarande är säsong. Det var helt perfekt, och hade inte hunnit torka något alls. Många butiker säljer dem ju medan de har ruttnat utan att veta bättre.

Granatäpple. Kluster av röda kärnor

Har haft så jäkla ont i händerna att det inte är så enkelt att göra det själv, men när jag får hjälp med att skära det i småbitar så går det hyfsat. Det tar tid, och det går säkert åt mer energi än vad jag får i mig av att äta det, men det är gudomligt gott och fullproppat med nyttigheter. Den bästa sortens superfood (vilket visserligen är ett väldigt töntigt ord) som förhoppningsvis skyddar lite extra mot alla otrevliga baciller i vabruari. Mmm.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/granatapple-deluxe/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.