Inställt hos tandläkaren

Det är aldrig särskilt kul att gå till tandläkaren. Särskilt inte med EDS. Bedövningsmedel verkar inte ett dugg på mig, blödningsbenägenheten är enorm, käken går ur led och huden och läpparna spricker när det blir torrt. Det sista händer väl de flesta, men när ett vanligt papercut tar två veckor att läka så är det lite skillnad.

Sist jag var där berättade jag om EDS och hur det påverkar mun och tänder, och alla problem runtomkring som med käken, bedövning och hantering. Att tänderna flyttar på sig. Det slapp jag i går, för tandläkaren var sjuk.

Tänder

Jahapp, antiklimax. Det hade inte någon ny tid snart heller, utan det blir någon gång i mitten av mars. Tur att jag hann avboka taxin i alla fall, för mina resor sinar. Inte bara är man pank som sjukpensionär, man får inte heller åka kollektivt på det sätt vi kan – med färdtjänst – så mycket vi vill eller behöver heller. Bara som allra mest 99 gånger fram och tillbaka på ett helt år (om man inte jobbar). Ahh, galet.

Jag stannade i alla fall hemma och tog det väldigt lugnt. Vattnade blommorna, det är det enda som står på att göra-listan på tisdagar. Bläddrade i den klassiska Carl Butlers kokbok, som jag fick av mamma i helgen. Jag har tydligen ätit många av recepten i kokboken under min uppväxt, och all mat är härligt brun och 70-talig.

Ska se om jag hittar något roligt att laga någon dag i veckan, det blir säkert lite nostalgi. R har nog också fått en hel del av den där maten också. Kokböcker är roliga, jag läser dem gärna för underhållningens skull. Hellre än att gå till tandläkaren, helt klart.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/installt-hos-tandlakaren/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.