Kalas och disktrasa

I går var det kalas med släkten hemma hos min kusin, hennes två döttrar har precis fyllt år och det var uppdukat med klassiska godsaker. Saftiga bullar, kladdig kladdkaka och chokladdoppade marshmallows på pinnar. Vi behövde inte någon lunch… Det var kul att prata ikapp lite med de jag inte träffat på länge, och såklart med de jag träffar ofta också. Fick lite resetips av min andra kusin också, det kommer att vara lägligt senare i vår. R fick en present av min mamma också, trots att han inte fyllde år, en disktrasa.

Svart disktrasa i linne från väveri i Hälsingland

Ja, det låter ju lite löjligt och kanske ganska konstigt, men det var en sak som han hade önskat sig. Ingen vanlig wettexduk eller såna där tjocka färgglada och lite äckliga disktrasor, utan en disktrasa i linne från något väveri i Hälsingland. De håller i en evighet, tvättas i tvättmaskinen och är både billigare i längden och mer miljövänliga. Vi hade en sådan förut och den höll åtminstone i tre år innan den gick sönder, och R uttryckte sorg när den åkte i soporna.

Fick den första efter att mina föräldrar varit på utflykt till det där linneväveriet, och de hade köpt en till sig själva också men inte använt den mycket, så det var den R fick. Han hade till och med kommit på idén att åka och köpa en disktrasa i Hälsingland som ursäkt för en liten utflykt i sommar, men han kommer säkert på andra anledningar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/kalas-och-disktrasa/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.